Sposób przygotowania:
Zupa Eli kem brokułowo-kalafiorowy
Brokuł umyć i podzielić na różyczki. Łodygę brokuła obrać ze zkóry i pokroić w kostkę. Marchewki obrać,umyć i pokroić w plasterki. Włożyć brokuła do garnka,zalać bulionem,dodać marchewki,liść laurowy,ziele angielskie i gotować do miękkości.Odcedzić warzywa (wywar zachować) ,wyjąć liść laurowy i ziele angielskie. Odłożyć kilka różyczek brokuła do dekoracji zupy. Brokuła i marchewkę zblendować porcjami dolewając wywar. Zupę doprawić czosnkiem i solą do smaku. Kalafior umyć razem z młodymi listkami i podziekić na różyczki. Łodygę kalafiora obrać ze skóry i pokroić.Seler i pietruszkę obrać,umyć i pokroić w kostkę. Włożyć kalafior do garnka,zalać bulionem,dodać seler i pietruszkę,liście laurowe,ziele angielskie i ugotować do miękkości. Odłożyć kilka różyczek kalafiora do dekoracji zupy. Warzywa i kalafior odcedzić (wywar zachować) i wybrać ziele angielskie i liście laurowe. Warzywa i kalafior blendować porcjami dolewając wywar. Zblendowaną zupę doprawić do smaku gałką muszkatołową i solą. Zupy nalewać na talerz jednocześnie dwoma kielniami,wtedy połowa talerza będzie brokułowa a druga połowa kalafiorowa.Udekorować zupę kalafiorową różyczkami brokuła a zupę brokułową różyczkami kalafiora. Smacznego!