eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa Eli z maślanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna,szybka i tania zupka.

Zupa Eli z maślanki

Składniki:

Zupa Eli z maślanki

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa Eli z maślanki
Ziemniaki pokroić w kostkę,zalać 1 litrem wody,dodać kostkę bulionową,kminek i gotować,aż ziemniaki będą miękkie.Mąkę dodać do maślanki i dokładnie wymieszać,żeby nie było grudek.Wlać do ziemniaków i gotować parę minut,żeby mąka nie była surowa i zagęściła zupę.Jajka dokładnie roztrzepać i wlewać cienkim strumieniem do zupy,ciągle mieszając.Z jajek zrobią się takie kłaczki.Do gotowej zupy dodać surowe masło,doprawić do smaku solą i maggi.Podawać ,gdy masło się całkowicie rozpuści w zupie.

Tagi:

jajko jajka