Sposób przygotowania:
Zupa Eli z soczewicyprzygotowanie składników zupy
Soczewicę wysypać na sito i opukać.
przygotowanie składników zupy cd
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników zupy cd
Marchewki, pietruszkę, seler obrać, umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników zupy cd
Przygotować 3 duże liście laurowe i 8 ziarenek ziela angielskiego.
gotowanie zupy
Bulion wlać do dużego garnka i zagotować. Do wrzącego bulionu dodać jarzyny, ziemniaki i gotować 10 minut. po tym czasie do zupy wrzucić soczewicę i gotować aż wszystko będzie miękkie. Smacznego!
przygotowanie pietruszki
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Zupę rozlać do talerzy i posypać natką pietruszki. Smacznego!
gusia1000