alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Barszcz czerwony z chrzanem i ajwarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszcz czerwony zabielany podany z ziemniakami. Smak "podkręcony" chrzanem i ostrym ajwarem. Po prostu pyszny :)

Barszcz czerwony z chrzanem i ajwarem

Składniki:

Barszcz czerwony z chrzanem i ajwarem

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z chrzanem i ajwarem
Buraki obrać i pokroić w kostkę. Włoszczyznę również obraz i wszystko razem włożyć do garnka.

Zalać ok 2 litrami wody, dodać przyprawy i gotować om 30 minut. Wyjąć włoszczyznę i większą część buraków. Następnie dodać sok z cytryny, ajwar i chrzan oraz masło.

Gotować jeszcze kilka minut na koniec wlać słodką śmietankę. Zagotować.

Smacznego :)

Tagi:

zupa barszcz