michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Zupa fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa jest lepsza następnego dnia

Zupa fasolowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa fasolowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa
Fasole namoczyć w wodzie. Następnie obrać i pokroić w plasterki marchew, do garnka wlać wodę dodać marchew oraz wrzucić fasole, wstawić na ogień. W tym czasie umyć oraz obrać ziemniaki pokroić w kostkę. Gdy fasola zacznie robić się miękka wrzucić ziemniaki, gotować aż ziemniaki zrobią się miękkie. Pod koniec gotowania dodać kostkę rosołową oraz śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupa fasolowa
Fasole zalać wodą dodać marchew pokroioną w kostke
Zupa fasolowa
Gdy warzywa będą miękkie dodać śmietanę

Tagi:

fasola