Zupa fasolowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i pożywna tradycyjna wiejska zupa

Zupa fasolowa

Składniki:

Zupa fasolowa

 

  • 30dag fasoli białej
  • 10 dag kaszy jęczmiennej
  • 15 dag kiełbasy
  • 30 mięsa wieprzowego (najlepiej z kością)
  • 1 cebula
  • Marchewka- wg uznania
  • Ząbek czosnku
  • Przyprawy do smaku ( ziele angielskie, pieprz, sól, liść laurowy, kminek, majeranek)

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa
Fasolę należy zalać woda i pozostawić na cała noc. Zagotować i odcedzić. Mięso ugotować w wodzie z dodatkiem przypraw. Do podgotowanego mięsa wrzucić kaszę i fasolę. Kiełbasę, cebulę, marchewkę i czosnek pokroić i podsmażyć. Gdy mięso oraz kasza będą wystarczająco miękkie dodać składniki usmażone na patelni. Wymieszać i chwilę gotować. Można posypać siekanym koperkiem lub natką pietruszki. Smacznego.