Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 285]

Zupa fasolowa - a la diable - z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa na wywarze warzywnym z fasolą perłową z dodatkiem mięsa z gęsi, wędliny i białego wytrawnego wina.

Zupa fasolowa - a la diable - z mięsem

Składniki:

Zupa fasolowa - a la diable - z mięsem

 

  • 1,5 l wywaru z warzyw
  • szklanka fasoli perłowej
  • 30 dag mięsa z gęsi
  • tłuszcz
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 10 dag kiełbasy czosnkowej
  • 2 parówki cienkie
  • łyżka rodzynków
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa - a la diable - z mięsem
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny - potem ugotować.

Mięso umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć, skropić winem i udusić do miękkości. Następnie połączyć z fasolą, dodać koncentrat, kiełbasę, parówki obrać z osłonek i pokrajać w półplasterki oraz opłukane rodzynki.

Gotować kilka minut, doprawić do smaku.