motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Zupa fasolowa na gęsto

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta do przygotowania zupa fasolowa

Zupa fasolowa na gęsto

Składniki:

Zupa fasolowa na gęsto

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa na gęsto
Fasolę zamoczyć na noc we wodzie. Na drugi dzień włożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Do garnka włożyć także boczek w całości oraz obraną i pokrojoną marchew, seler oraz liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko gotować około 1,5 godziny, aż fasola będzie miękka. Wyjąć boczek i drobno pokroić nożem, włożyć ponownie do zupy. Zupę doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek.

Tagi:

fasola