cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Zupa francuska Julienne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na mięsna zupę

Zupa francuska Julienne

Składniki:

Zupa francuska Julienne

 

  • Jarzyny: marchew, seler, pietruszkę, kalarepę, kalafior, zielony groszek, sparzona kapusta włoska,
  • 5 dag masła,
  • ½ mięsa rosołowego lub ¼ kg kości,
  • 2 duże cebule,
  • 4 bułki,
  • 2 litry wody,
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zupa francuska Julienne

Umyte jarzyny pokroić cienko w paseczki i dusić do miękkości na maśle. Ugotować osobno rosół. Wrzucić duszone jarzyny. Dodać upieczone w piekarniku cebule. Całość razem chwilę gotować. Jarzyny zostawić w zupie, cebule wyrzucić.


Podawać z grzankami z bułek.


Tagi:

mięso