iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa gargula

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobra lekka zupa zwana gargula

Zupa gargula

Składniki:

Zupa gargula

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa gargula
W ok 3-3,5 litrach wody rozpuszczamy 3 kostki bulionowe. Dodajemy starte na tarce warzywa-marchewkę,pietruszkę i 1/5 selera.Gotujemy .Kapustę siekamy drobno ok 1,5 szklanki posiekanej i wkładamy do warzyw.Mieszamy .Dodajemy liść laurowy,2 ziela angielskie.1/2 szkl ryżu płuczemy i dodajemy do zupy .Mieszamy . Doprawiamy papryką czerwoną,pieprzem ,solą i przyprawą w płynie.Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Tagi:

ryż przyprawy