Sposób przygotowania:
Zupa gospodarska na mięsie
Filet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać mięso mielone, parówki pokrojone w plasterki oraz posiekaną cebulę. Wszystko podsmażyć, aż nabierze złotego koloru. Włoszczyznę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do mięsa, zalać ok.2,5 l ciepłej wody. Dodać koncentrat pomidorowy, gotować pod przykryciem ok. 15 minut na małym ogniu. Dodać kiszone ogórki starte na tarce o średnich oczkach, obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz paprykę oczyszczoną i pokrojoną w kostkę. Dodać osączoną i opłukaną fasolę, musztardę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, gotować ok. 30min na małym ogniu. Od czasu do czasu przemieszać zupę. Na koniec dodać majeranek, doprawić do smaku.