Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Zupa ziemniaczana na mięsie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupę ziemniaczaną na mięsie można przygotować w dwóch wariantach.

Zupa ziemniaczana na mięsie

Składniki:

Zupa ziemniaczana na mięsie

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 1,5 l wody,
  • 30 dag chudej wieprzowiny,
  • 75 dag ziemniaków,
  • 2 średniej wielkości marchewki,
  • pietruszka,
  • 2 średnie cebule,
  • 3 średnie pomidory,
  • łyżka masła,
  • sól,
  • produkty Galeo:
  • 3 kostki Bulionu z wędzonym boczkiem,
  • Pieprz czarny mielony,
  • Majeranek do smaku,
  • 1 łyżka Natki pietruszki.

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana na mięsie
Mięso umyć, zalać 1,5 l wywarem przygotowanym z 3 kostek Bulionu z wędzonym boczkiem, powoli zagotować, dodać sól i gotować pod przykryciem. Gdy będzie miękkie wyjąć. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę i włożyć do wrzącego wywaru. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić. Marchew, pietruszkę, cebulę umyć, obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę i wraz z pomidorami poddusić na maśle, dodać do gotujących się ziemniaków. Mięso pokroić i dołożyć do ugotowanej zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Inne wariant: Ugotowane ziemniaki i pozostałe warzywa można przetrzeć przez sito lub zmiksować. Zupę przecieraną bez mięsa podaje się z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Mięso można zużyć na drugie danie obiadowe.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

ziemniaki