katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Zupa pieczarkowa z makaronem 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczarkowa zupa na mięsie.

Zupa pieczarkowa z makaronem 3

Składniki:

Zupa pieczarkowa z makaronem 3

 

  • skrzydełka 4 sztuki
  • pieczarki 12 sztuk
  • marchew 1 sztuka
  • por 1/2 sztuki
  • natka pietruszki 1/2 sztuki
  • mąka 1 łyżka
  • śmietana 1 łyżka
  • makaron 25 dag
  • przyprawa kuchenna typu Vegeta do smaku
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z makaronem 3
Mięso myjemy i zalewamy wodą.Stawiamy do gotowania. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do zupy. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce albo kroimy, dodajemy do zupy. Dodajemy też obrany i umyty por, solimy i gotujemy 20-25 minut. Zupę doprawiamy do smaku, zagęszczamy niewielką ilością mąki, dodajemy śmietanę i mieszamy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Przygotowaną zupę podajemy z makaronem.