Sposób przygotowania:
Zupa groszkowa kremetap 1
 
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Pora pokroić w półplasterki a cebulkę pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
etap 2
 
W garnku ugotować kurczaka zalanego 2 litrami wody. Następnie dodajemy kostkę rosołową i podsmażone warzywa.
etap 3
 
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, dodać do gotującego się bulionu. Gotować całość do miękkości ziemniaków.
etap 4
 
Gdy ziemniaki będą miękkie, dodajemy groszek zielony i gotujemy jeszcze chwilkę do miękkości groszku. Blendujemy zupę.
etap 5
 
Doprawiamy zupę do smaku. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym i kawałkami kurczaka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
