mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Zupa grzybowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Pyszna i pozywna zupa grzybowa.

Zupa grzybowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa grzybowa

 

  • 1/2 kg grzybów świeżych lub mrożonych
  • kostka rosołowa
  • cebula
  • opakowanie zupy pieczarkowej
  • 2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz, kucharek do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa
Grzyby zalewamy 2 litrami wody i zagotowujemy z kostką rosołową. Gotujemy aż grzyby będą miękkie, ok. godziny. Cebulkę zeskważamy na małym ogniu na złoty kolor. Gdy wywar z grzybami będzie już gotowy rozkłócamy smietanę z zupą w torebce, dokładnie, by nie było grudek, potem rozcieńczamy z gorącym wywarem i wlewamy do zupy. Mieszamy. Przyprawiamy wedle uznania. Na koniec dodajemy cebulkę i gotowe. Smacznego!
Zupa grzybowa
Grzyby zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Zupa grzybowa
Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na złoto.
Zupa grzybowa
Zupę w proszku rozkłócamy ze śmietaną i dodajemy do wywaru.
Zupa grzybowa
Na koniec już tylko wsypujemy zeskważoną cebulę i gotowe!