wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Zupa Grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 30
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pyszna zupa akurat po zbiorach w lesie

Zupa Grzybowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa Grzybowa

 

  • 10 dag grzyby suszone lub pieczarki
  • 20 dag cebuli
  • 10 dag tłuszczu
  • 5 dag masła lub masła roślinnego
  • 10 dag mąki

Sposób przygotowania:

Zupa Grzybowa
Grzyby umyć pomoczyć kilkanaście minut, dodać go grzybów cebule i ugotować je 2 l wody. Wywar odcedzić. Grzyby pokroić w paski, cebulę przetrzeć. Z tłuszczu i mąki przyrządzić jasnozłotą zasmażkę, dodac do wywaru z kości raz zagotować. Dodać wywar grzybowy, pokrojone grzyby i przetartą cebulę, sól i pieprz do smaku. Na koniec dodać surowe masło. Zupę grzybową można podawać z lanymi kluskami, perłową kaszą ugotowaną na sypko.
Zupa Grzybowa
Etap 1