zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

zupa grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

bardzo smaczna zupa grzybowa

zupa grzybowa

Składniki:

zupa grzybowa

 

  • 30dag wolowiny
  • 25dag wloszczyzny
  • 5dag grzybow suszonych
  • 1,2l wody
  • sol i pieprz
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

zupa grzybowa
Grzyby umyc,zalac zimna woda,moczyc okolo 2godz,gotowac z pokrojona cebula pod przykryciem.Mieso oplukac,zalac woda,osolic,powoli gotowac.Gdy mieso bedzie na wpol miekkie,wlozyc umyta i obrana wloszczyzne i gotowac do momentu,kiedy warzywa stana sie miekkie.Przecedzic wywar i polaczyc z odcedzonym wywarem z grzybow.Przyprawic do smaku sola i pieprzem,Dodac swiezo posiekana natke pietruszki.Podawac z pasztecikami z kruchego ciasta lub kluskami francuskimi z grzybami