Zupa grzybowa 9

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

samodzielna choć z torebki zupa grzybowa

Zupa grzybowa 9

Składniki:

Zupa grzybowa 9

 

  • 1 opakowanie zupy grzybowej Winiary
  • 750 ml wody
  • 1 szczypta soli
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 szklanka makaronu świderki
  • Do smaku:
  • pokrojona kiełbasa swojska

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa 9
Ugotowałam makaron według instrukcji na opakowaniu,odcedziłam.Zupę w proszku wsypałam do rondelka i zalałam 750 ml wody .Gotowałam około 6 minut na małym ogniu często mieszając. W osobnym garnku zagotowałam wodę z kostkami rosołowym oraz kawałkami kiełbasy swojskiej.Wlałam do niej wywar zupy w proszku.Wymieszałam. Dodałam śmietanę wiejską do zabielenia, wsypałam gotowy makaron.Jeszcze raz podgrzałam. Podawałam od razu.