anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Zupa grzybowa kremowa z uszkami ravioli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zupa smakuje wybornie,i jest bardzo szybka,polecam.

Zupa grzybowa kremowa z uszkami ravioli

Składniki:

Zupa grzybowa kremowa z uszkami ravioli

 

  • 1 kostka grzybowa
  • 1 marchewka
  • 1 mała cebula
  • 1 czubata łyżeczka masła
  • 7 pieczarek
  • 1,5 szklanki kurek lub innych grzybów leśnych
  • 1 listek laurowy
  • sól
  • pieprz
  • śmietana do zup gęsta 18%
  • Dodatkowo:
  • 1 opakowanie uszek ravioli o smaku grzybowym (może być makaron)

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa kremowa z uszkami ravioli
Wodę wlać do garnka,wrzucić kostkę grzybową i lisek,zagotować. Grzyby,pieczarki,marchewkę i cebulę pokroić,wrzucić na patelnię,przesmażyć na maśle,włożyć do wywaru,gotować 15 min. Po tym czasie,zupę wyłączyć,chwilkę przestudzić,wyjąć listek,zmiksować blenderem. Dodać sól,pieprz,zaprawić śmietaną. Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu,wyłożyć na talerze,zalać zupą grzybową. Smacznego.