Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z kukurydzą na ostro
Sporządzić wywar z udka kurczaka, namoczonych dzień wcześniej grzybów i włoszczyzny oczyszczonej i opłukanej, a także dodając świeżą gałązkę lubczyku zamiast maggi oraz strąki czuszki. Cebulę można dodać jak się chce, ja nie lubię dawać. Kukurydzę wyjąć z puszki i odsączyć lub też nożem zeskrobać z kolb, tyle że trzeba je przedtem obgotować, usuwając przedtem liście. Wywar przecedzić przez sitko do drugiego mniejszego, grzyby posiekać wraz z czuszkami, usuwając z nich nasiona i ogonki. Mięso obrać z udka i dodać wraz z resztą do garnka z wywarem, a potem dodać kukurydzę. Gotować jeszcze z kwadrans przy okazji zmieszać składniki blenderem. Następnie zaprawić śmietaną, hartując ją przedtem z odrobiną zupy w słoiku lub zamiast niej dodać serki topione. Zamieszać, by nie było grudek. Na koniec wyłączyć palnik i doprawić zupę solą i małą szczyptą pieprzu białego, bo czuszki są dostatecznie ostre. Rozlewać do talerzy głębokich lub filiżanek do zup gęstych.