Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z makaronem
Pieczarki drobno kroję. Cebulę pbieram i kroję w kostkę. Na patelni rozpuszczam 2 łyżki masła. Przekładam cebulkę i pieczarki, smażę na rumiano. Dodaję przyprawy oraz drobno posiekaną natkę. Do garnka o grubym dnie wlewam ok 3 litry wody a następie dodaję pieczarki.
Zagotowuję, dodaję kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy oraz 2 łodygi selera naciowego następnie dodaję 3 ząbki czosnku można przecisnąć czosnek przez praskę.
Gotuję ok 15 min a następnie dodaję makaron cienki nitki, gotuję jeszcze ok 4 minuty aż makaron będzie ugotowany tak jak lubimy.
Podaję od razu można również dodać do porcji zupy łyżkę jogurtu naturalnego.
Zagotowuję, dodaję kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy oraz 2 łodygi selera naciowego następnie dodaję 3 ząbki czosnku można przecisnąć czosnek przez praskę.
Gotuję ok 15 min a następnie dodaję makaron cienki nitki, gotuję jeszcze ok 4 minuty aż makaron będzie ugotowany tak jak lubimy.
Podaję od razu można również dodać do porcji zupy łyżkę jogurtu naturalnego.
SylaUla