Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim
Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce drobnej lub robotem. Odcisnąć wodę która się wytworzyła.
Dodać sól, pieprz, paprykę mieloną, szczypiorek pokrojony i czosnek niedźwiedzi pokrojony drobno.
Można wykorzystać o tej porze roku mrożony.
Wbić jajko, wymieszać całość, przyprawić do smaku i smażyć placki na oleju rzepakowym.
Po upieczeniu wyłożyć na ręcznik papierowy aby osączyć z nadmiaru oleju.
Podawać na ciepło.
Dodać sól, pieprz, paprykę mieloną, szczypiorek pokrojony i czosnek niedźwiedzi pokrojony drobno.
Można wykorzystać o tej porze roku mrożony.
Wbić jajko, wymieszać całość, przyprawić do smaku i smażyć placki na oleju rzepakowym.
Po upieczeniu wyłożyć na ręcznik papierowy aby osączyć z nadmiaru oleju.
Podawać na ciepło.
kasia900
Muszę spróbować wersji z czosnkiem niedzwiedzim!