Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa grzybowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa grzybowa z makaronem i warzywami pachnie tak niesamowicie, że nie można się jej oprzeć - każdy musi zjeść chociaż 1 talerz.

Zupa grzybowa z makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa grzybowa z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z makaronem
Seler, pietruszkę i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać wodą, dodać kostkę rosołową, gotować.

Grzyby obrać i pokroić. Podsmażyć je na maśle. Dodać do gotujących się warzyw.

Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować razem do miękkości.

Pod koniec dodać makaron oraz posiekaną natkę.

Kiedy wszystko będzie miękkie wlać śmietanę. Doprawić do smaku i podawać. 
Zupa grzybowa z makaronem
Marchew seler i pietruszkę pokroić w kostkę.
Zupa grzybowa z makaronem
Grzyby oczyścić pokroić i przesmażyć na maśle.
Zupa grzybowa z makaronem
Podsmażone grzyby dodać do gotujących się warzyw.
Zupa grzybowa z makaronem
Pod koniec gotować dodać makaron i natkę.

Tagi:

zupa grzyby