katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1629]

Zupa grzybowa z mielonego suszu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna grzybowa zupa przygotowana z mielonego suszu na skrzydełkach kurczaka. Można zupę podać z makaronem czy też grzankami.

Zupa grzybowa z mielonego suszu Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa grzybowa z mielonego suszu

 

  • skrzydła kurczaka 3-4 szt
  • susz grzybowy mielony ok 2 łyżki
  • marchew 1 szt
  • por 1/3 szt
  • matka pietruszki ok 4 gałązki
  • śmietana
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z mielonego suszu
Mięso oczyszczamy, myjemy, zalewamy woda i stawiamy do gotowania. Dodajemy obrana marchew i trochę solimy. Płuczemy por i natkę pietruszki(można związać nitką) i dodajemy do zupy. Dodajemy też susz grzybowy.

Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy śmietanę.

Zupę podajemy z ugotowanym makaronem.
Zupa grzybowa z mielonego suszu
Mięso myjemy zalewamy woda i stawiamy do gotowania.
Zupa grzybowa z mielonego suszu
Do zupy dodajemy marchew, por i natke pietruszki a także zmielony susz.
Zupa grzybowa z mielonego suszu
Na koniec doprawiamy i dodajemy śmietanę.
Zupa grzybowa z mielonego suszu
Zupa grzybowa jest już przygotowana do podania.
Zupa grzybowa z mielonego suszu
Smacznego:)