Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa grzybowa z porem i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pozywna zupa w nieco innym wydaniu. Łączy w sobie wiele dobrych smaków, a w dodatku jest bardzo pożywna.

Zupa grzybowa z porem i papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa grzybowa z porem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z porem i papryką
Por kroimy w cienkie półplasterki i przesmażamy na maśle roślinnym, następnie dodajemy pokrojone w cząstki maślaki (ja użyłam mrożonych). Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy soli i pieprzu i gotujemy. 5 minut od zagotowania się wody z ziemniakami dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Gdy ziemniaki są już miękkie, dodajemy usmażone z porem grzyby, zupę doprawiamy do smaku, na koniec zabielamy śmietanką. 
Zupa grzybowa z porem i papryką
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki..
Zupa grzybowa z porem i papryką
Por przesmażamy razem z pokrojonymi maslakami
Zupa grzybowa z porem i papryką
do ziemniaków i papryki dodajemy grzyby z porem