olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zupa grzybowa z uszkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa grzybowa z podsmażoną cebulką oraz uszkami stanowi to nie tylko propozycja na święta, ale także na gościnne obiady.

Zupa grzybowa z uszkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa grzybowa z uszkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z uszkami
Grzyby opłukuję i sparzam wodą. Następnie odcedzam je i namaczam w gorącej wodzie na 15 minut, po czym przelewam wraz z wodą do garnka, zalewam wodą i gotuję. Do zupy dodaję cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na oleju, a następnie: ziele angielskie, pieprz, sól, Vegetę i gotuję przez 2 h. Ugotowane uszka umieszczam w miseczce po czym zalewam je zupą. Każdą porcję doprawiam świeżo zmielonym pieprzem.
Zupa grzybowa z uszkami
Grzyby opłukuję i sparzam wodą. Następnie odcedzam je i namaczam w gorącej wodzie na 15 minut, po czym przelewam wraz z wodą do garnka, zalewam wodą i gotuję.
Zupa grzybowa z uszkami
Do zupy dodaję cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na oleju, a następnie: ziele angielskie, pieprz, sól, Vegetę i gotuję przez 2 h.