iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa grzybowa z prawdziwków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna zupa z podgrzybków na białym winie wykończona śmietaną , pyszna kremowa i mega grzybowa. Polecam na obiad .

Zupa grzybowa z prawdziwków

Składniki:

Zupa grzybowa z prawdziwków

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z prawdziwków
Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na masełku. Dodajemy grzybki , wszystko razem podsmażamy. Po ok 10 min podlewamy białym winem i redukujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce. Warzywa gotujemy w 2 litrach wody . doprawiamy solą do smaku. Zagotowujemy . Dodajemy zawartość patelni. Wszystko razem gotujemy.Doprawiamy do smaku sosem sojowym , solą pieprzem. Na koniec wlewamy śmietanę i zagotowujemy.