Sposób przygotowania:
Grzybowa wigilijna
Z warzyw i grzybów gotujemy wywar. grzyby muszą być miękkie!
Wyjmujemy wszystkie warzywa.
Dodajemy natkę pietruszki pokrojoną bardzo drobniutko.
Wsypujemy kaszę i gotujemy do jej miękkości.
Na koniec zabielamy śmietanką i solimy do smaku.
Zupa z prawdziwków jest jaśniejsza od np z podgrzybków.
Nie zostawiamy jej na drugi dzień-gotujemy tyle aby zjeśc od razu w wigilię.
Grzyby niech pochodzą z pewnego źródła. Najlepiej sprawdzone na obecność robaków- w końcu to jarska zupa :D
Smacznego!!!
Wyjmujemy wszystkie warzywa.
Dodajemy natkę pietruszki pokrojoną bardzo drobniutko.
Wsypujemy kaszę i gotujemy do jej miękkości.
Na koniec zabielamy śmietanką i solimy do smaku.
Zupa z prawdziwków jest jaśniejsza od np z podgrzybków.
Nie zostawiamy jej na drugi dzień-gotujemy tyle aby zjeśc od razu w wigilię.
Grzyby niech pochodzą z pewnego źródła. Najlepiej sprawdzone na obecność robaków- w końcu to jarska zupa :D
Smacznego!!!