alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 414]

Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, aromatyczna zupa grzybowa ze świeżych grzybów leśnych. Użyłam mieszanki prawdziwków i podgrzybków.

Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

Składniki:

Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

 

  • 40 dag świeżych grzybów leśnych
  • 1 łyżka masła
  • 100 ml śmietanki 30 %
  • 1 i 1/2 litra bulionu warzywnego
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa ze świeżych grzybów
Grzyby oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wrzucamy do garnka, dodajemy masło i chwilę przesmażamy. Wlewamy bulion warzywny i gotujemy około 25 minut. Dodajemy przyprawy i śmietankę kremówkę i gotujemy jeszcze kilka minut.

Gotową zupę podajemy z grubym makaronem ugotowanym al dente.

Smacznego