Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa ze świeżych grzybów z ziemniakami
Oczyszczone grzyby pokroić tak jak lubimy, na większe kawałki lub plasterki.
Marchewkę pokroić na pół plastry. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Ziemniak pokroić w średnią kostkę.
W garnku rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać grzyby. Smażyć kilkanaście minut aż grzyby puszcza soki. Następnie wlać bulion.
Dodać ziemniaki i marchewkę oraz listki laurowe. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą.
Zestawić garnek z ognia.
Zabielić śmietanką, jeśli używamy śmietany trzeba ją wcześniej zahartować gorącym wywarem z zupy.
Dodać także posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać dokładnie i można podawać.
Marchewkę pokroić na pół plastry. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Ziemniak pokroić w średnią kostkę.
W garnku rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać grzyby. Smażyć kilkanaście minut aż grzyby puszcza soki. Następnie wlać bulion.
Dodać ziemniaki i marchewkę oraz listki laurowe. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą.
Zestawić garnek z ognia.
Zabielić śmietanką, jeśli używamy śmietany trzeba ją wcześniej zahartować gorącym wywarem z zupy.
Dodać także posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać dokładnie i można podawać.
SylaUla
Paulina Pola