Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżych grzybów (z makaronem)Gotowanie:
![Zupa ze świeżych grzybów (z makaronem) Zupa ze świeżych grzybów (z makaronem)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-ze-swiezych-grzybow-z-makaronem-377701.jpg)
Przygotować wywar mięsny (z listkami laurowymi, zielem angielskim i kostką bulionową).
Do garnka wrzucić umyte i pokrojone w paski grzyby oraz warzywa: marchewkę, pietruszkę i selera.
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle i przełożyć do zupy. Całość gotować do miękkości wszystkich składników.
Dodać śmietanę, koperek i natkę pietruszki. Doprawić według własnego smaki.
Makaron:
![Zupa ze świeżych grzybów (z makaronem) Zupa ze świeżych grzybów (z makaronem)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-ze-swiezych-grzybow-z-makaronem-377702.jpg)
Makaron można ugotować osobno lub wrzucić do gotującej się zupy - 10 minut przed zakończeniem jej gotowania.