Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

zupa gulaszowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

pyszna zupa, również ciekawie wyglada

zupa gulaszowa

Składniki:

zupa gulaszowa

 

  • 50 dkg mięsa (może być wieprzowina)
  • 2-3 ziemniaki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 1 koska bulionu wolowego
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • liście laurowe
  • mały przecier pomidorowy
  • łyżeczka majeranku
  • natka pietruszki
  • makaron kokardki
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

zupa gulaszowa
Mięso kroimy na kawałki, cebule i podsmarzamy na patelni.Przyprawiamy. Paprykę kroimy w kosteczkę i dodajemy do mięsa i cebuli.Wszystko razem dusimy.

W naczyniu gotujemy wodę do której dodajemy kostki rosołowe, ziemniaki pokrojone w kostkę. Nastepnie dodajemy mięsko z papryką i cebulą. Dodajemy liść laurowy, majeranek, natka pietruszki. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i makaron kokardki. Gotujemy aż zmięknie.smacznego