lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa gulaszowa to rozgrzewające danie jednogarnkowe. Jest bardzo syta, ponieważ zawiera dużo mięsa. Danie to zadowoli każdego mężczyznę.

Zupa gulaszowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

  • 1,5 kg szynki wieprzowej
  • 8 ziemniakow
  • 2 marchewki
  • 1, 5 czerwonej papryli
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 duża cebula
  • 500 g pieczarel
  • 1,5l bulionu
  • 200ml passaty pomidorowej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa do mies
  • Sól pieprz
  • Jarzynka
  • Czosnek suszony
  • Majeranek
  • Papryka ostra i slodka

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Mieso myjemy i osuszamy. Kroimy w gruba kostkę. Doprawiamy przyprawa do mięsa, papryką ostra i slodka, czosnkiem suszonym, pieprzem i jarzynka. Smażymy na oleju na złoty kolor. Przekładamy do garnka i zalewamy bulion em. Gotujemy około 15 minut.

Po tym czasie dodajemy obrane pieczarki pokrojone w grube plastry, marchewkę pokrojoną w półplasterki, paprykę w kostkę, cebulę w kostkę oraz ziemniaki w kostkę i ogórka w półplasterki. Dodajemy 3 liście laurowe, 5 ziaren jałowca i 3 ziela angielskie.

Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Następnie wlewamy passatte pomidorowa oraz dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem.

Gotujemy jeszcze 2-3 minuty i gotowe.
Zupa gulaszowa
Mieso kroimy w gruba kostkę i smażymy na złoty kolor.
Zupa gulaszowa
Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa.