Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa
Mieso myjemy i osuszamy. Kroimy w gruba kostkę. Doprawiamy przyprawa do mięsa, papryką ostra i slodka, czosnkiem suszonym, pieprzem i jarzynka. Smażymy na oleju na złoty kolor. Przekładamy do garnka i zalewamy bulion em. Gotujemy około 15 minut.
Po tym czasie dodajemy obrane pieczarki pokrojone w grube plastry, marchewkę pokrojoną w półplasterki, paprykę w kostkę, cebulę w kostkę oraz ziemniaki w kostkę i ogórka w półplasterki. Dodajemy 3 liście laurowe, 5 ziaren jałowca i 3 ziela angielskie.
Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Następnie wlewamy passatte pomidorowa oraz dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem.
Gotujemy jeszcze 2-3 minuty i gotowe.
Po tym czasie dodajemy obrane pieczarki pokrojone w grube plastry, marchewkę pokrojoną w półplasterki, paprykę w kostkę, cebulę w kostkę oraz ziemniaki w kostkę i ogórka w półplasterki. Dodajemy 3 liście laurowe, 5 ziaren jałowca i 3 ziela angielskie.
Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Następnie wlewamy passatte pomidorowa oraz dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem.
Gotujemy jeszcze 2-3 minuty i gotowe.