Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zupa gulaszowa wołowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Zupa gulaszowa wołowa z pieczarkami- doskonała na obiad dla całej rodziny. Podaję ją z pieczywem. Polecam!!!

Zupa gulaszowa wołowa z pieczarkami

Składniki:

Zupa gulaszowa wołowa z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa wołowa z pieczarkami
1. Pręgę wołową kroję w kostkę. Oprószam mąką. Na maśle podsmażam mięso. Do mięsa wlewam wodę. Dodaję paprykę mieloną, liście laurowe, ziele angielskie oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Gotuję na małym ogniu około godziny.

2. Pieczarki oczyszczam i kroję w plastry. Dodaję do zupy. Gotuję do momentu, aż mięso będzie miękkie. Zupę gulaszową doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podaję z pieczywem.  

Tagi:

zupa mięso