Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z dynią
Dynię obieramy, pozbawiamy pestek i dokładnie myjemy. Następnie kroimy w średniej wielkości kostkę. Papryki myjemy, osuszamy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w paski. Umytą i osuszoną karkówkę kroimy w kostkę.
Na patelni z dobrze rozgrzanym olejem przesmażamy mięso. Gdy będzie rumiane dodajemy mąkę i chwilę obsmażamy. Następnie wlewamy wodę i dodajemy przyprawy.
Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodajemy pokrojoną wcześniej dynię oraz papryki. Całość mieszamy i gotujemy do miękkości dyni.
Doprawiamy do smaku solą morską.
Podajemy.
Na patelni z dobrze rozgrzanym olejem przesmażamy mięso. Gdy będzie rumiane dodajemy mąkę i chwilę obsmażamy. Następnie wlewamy wodę i dodajemy przyprawy.
Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodajemy pokrojoną wcześniej dynię oraz papryki. Całość mieszamy i gotujemy do miękkości dyni.
Doprawiamy do smaku solą morską.
Podajemy.