Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z brązowymi pieczarkami
Mięso myjemy i odsączamy z wody, kroimy w dużą kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy mięso przez 5 minut. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do momentu gdy będzie szklista. Wsypujemy przyprawy i smażymy razem przez chwilę. Wkładamy do gotującej się w garnku wody, gotujemy.
W międzyczasie ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę, myjemy. Paprykę myjemy i czyścimy, kroimy w kostkę. Pokrojone ziemniaki i paprykę, liście laurowe, ziele angielskie dokładamy po 40 minutach gotowania się mięsa. Pieczarki przesmażamy na pozostałym oleju i przekładamy do zupy. Gotujemy do miękkości mięsa i pozostałych składników. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Na rozgrzanym oleju smażymy mięso przez 5 minut. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do momentu gdy będzie szklista. Wsypujemy przyprawy i smażymy razem przez chwilę. Wkładamy do gotującej się w garnku wody, gotujemy.
W międzyczasie ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę, myjemy. Paprykę myjemy i czyścimy, kroimy w kostkę. Pokrojone ziemniaki i paprykę, liście laurowe, ziele angielskie dokładamy po 40 minutach gotowania się mięsa. Pieczarki przesmażamy na pozostałym oleju i przekładamy do zupy. Gotujemy do miękkości mięsa i pozostałych składników. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.