kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 971]

Zupa gulaszowa z brązowymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną zupę gulaszową z pieczarkami. Zupa jest gęsta, sycąca i rozgrzewająca. Polecam na obiad.

Zupa gulaszowa z brązowymi pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa gulaszowa z brązowymi pieczarkami

 

  • 40 dag karkówki
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 3 łyżki oleju
  • 6 ziemniaków
  • 30 dag mrożonych brązowych pieczarek
  • 1,5 l wody
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z brązowymi pieczarkami
Mięso myjemy i odsączamy z wody, kroimy w dużą kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.

Na rozgrzanym oleju smażymy mięso przez 5 minut. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do momentu gdy będzie szklista. Wsypujemy przyprawy i smażymy razem przez chwilę. Wkładamy do gotującej się w garnku wody, gotujemy.

W międzyczasie ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę, myjemy. Paprykę myjemy i czyścimy, kroimy w kostkę. Pokrojone ziemniaki i paprykę, liście laurowe, ziele angielskie dokładamy po 40 minutach gotowania się mięsa. Pieczarki przesmażamy na pozostałym oleju i przekładamy do zupy. Gotujemy do miękkości mięsa i pozostałych składników. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Zupa gulaszowa z brązowymi pieczarkami
Pokrojone mięso i cebulę smażymy razem na oleju.
Zupa gulaszowa z brązowymi pieczarkami
Wsypujemy przyprawy i dalej smażymy przez chwilę.
Zupa gulaszowa z brązowymi pieczarkami
Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę.
Zupa gulaszowa z brązowymi pieczarkami
Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i gotujemy.