Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa 5
Lopatke kroimy na male kawalki, przyprawiamy i podsmazamy na niewielkiej ilosci oleju w duzym garnku. Po krotkim podsmazeniu zalewamy duza iloscia wody. Marchew kroimy w plasterki i dodajemy do miesa. Kukurydze i groszek odcedzamy z zalewy i rowniez dodajemy do zupy. Ogorki kroimy w plasterki i tez laduja w garnku. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, a nastepnie te paski na polowki. Do zupy dodajemy papryke wtedy gdy marchew jest juz miekka, co by uniknac odchodzacych z papryki skorek.Gdy mieso jest juz miekkie, dodajemy do zupy przecier pomidorowy. Nastepnie wrzaca zupe zageszczamy maka (make wczesniej rozrobic w niewielkiej ilosci zimnej wody). Zupa idelna na imprezy, swietnie sie prezentuje i tak tez smakuje !