Emmato

Emmato

Kucharz
[Przepisów: 15]

Zupa gulaszowa 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super zupa na zimne dni !!!

Zupa gulaszowa 5

Składniki:

Zupa gulaszowa 5

 

  • 70 dkg lopatki bez kosci
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zoltej papryki
  • 2 marchewki
  • 6 srednich ogorkow konserwowych
  • 1 maly koncentrat pomidorowy
  • sol
  • pieprz
  • olej
  • 4 lyzeczki maki pszennej

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa 5
Lopatke kroimy na male kawalki, przyprawiamy i podsmazamy na niewielkiej ilosci oleju w duzym garnku. Po krotkim podsmazeniu zalewamy duza iloscia wody. Marchew kroimy w plasterki i dodajemy do miesa. Kukurydze i groszek odcedzamy z zalewy i rowniez dodajemy do zupy. Ogorki kroimy w plasterki i tez laduja w garnku. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, a nastepnie te paski na polowki. Do zupy dodajemy papryke wtedy gdy marchew jest juz miekka, co by uniknac odchodzacych z papryki skorek.Gdy mieso jest juz miekkie, dodajemy do zupy przecier pomidorowy. Nastepnie wrzaca zupe zageszczamy maka (make wczesniej rozrobic w niewielkiej ilosci zimnej wody). Zupa idelna na imprezy, swietnie sie prezentuje i tak tez smakuje !