ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Zupa gulaszowa z kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna zupa gulaszowa z kurczaka z dużą ilością papryki, cukinii, marchewki, zupa jest bardzo aromatyczna, sycąca.

Zupa gulaszowa z kurczaka Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa gulaszowa z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z kurczaka
Podudzia kurczaka ugotować do miękkości z liściem laurowym, zielem angielskim, ostudzone podudzia obrać z kości, usunąć skórkę i pokroić.

W garnku na oleju podsmażyć cebulę z cukrem, dodać pokrojone mięsko, wsypać paprykę słodką, ostrą, pieprz ziołowy, sól czosnkową, podsmażać z 4 minut.

Dodać starte marchewki, pokrojone papryki, cukinię i podsmażać z minut, mieszać.

Wywar z podudzia zagotować, wsypać mięso z warzywami, gotować z 5 minut, mąkę pszenną wymieszać z wodą i wlać do zupy, mieszać do zagęszczenia zupy, wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać np. z makaronem.
Zupa gulaszowa z kurczaka
Ugotowane podudzia bardzo smakują w tej zupie.
Zupa gulaszowa z kurczaka
Pokrojone warzywa podsmażać nie za długo.
Zupa gulaszowa z kurczaka
Warzywa podsmażane zagotować w wywarze..
Zupa gulaszowa z kurczaka
Zupa jest doskonała na ciepło i na letnio.
Zupa gulaszowa z kurczaka