Sposób przygotowania:
Pyszna zupa gulaszowo-warzywna
W garnku na oleju mocno zrumienić łopatkę pokrojoną w kostkę. Cebulę, ząbki czosnku, dodać kostkę rosołową.
Do mięsa wsypać umyte, warzywa: pokrojoną w kostkę włoszczyznę, podsmażać z 5 minut co jakiś czas zamieszać.
Do warzyw wsypać umyte, bez gniazdek papryki, pokrojone w kostkę i ziemniaki. Podsmażać z 5 minut co jakiś czas zamieszać.
Mocno dojrzałe, miękkie pomidory umyte wsypać do dzbanka blendera (razem ze skórką dobrze je zmiksować), wlać do warzyw i wlać 3 szklanki wody.
Gotować na średnim ogniu z 10 minut. Dodać ostrą paprykę, sól, pieprz ziołowy, podawać z czym się lubi.
Do mięsa wsypać umyte, warzywa: pokrojoną w kostkę włoszczyznę, podsmażać z 5 minut co jakiś czas zamieszać.
Do warzyw wsypać umyte, bez gniazdek papryki, pokrojone w kostkę i ziemniaki. Podsmażać z 5 minut co jakiś czas zamieszać.
Mocno dojrzałe, miękkie pomidory umyte wsypać do dzbanka blendera (razem ze skórką dobrze je zmiksować), wlać do warzyw i wlać 3 szklanki wody.
Gotować na średnim ogniu z 10 minut. Dodać ostrą paprykę, sól, pieprz ziołowy, podawać z czym się lubi.