WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pożywna, smaczna zupa przypominająca gulasz z mięsem, papryką, pieczarkami i ogórkiem kiszonym.

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa

Mięso

Zupa gulaszowa
Mięso podsmażamy na dużym ogniu, aby się przysmażyło.

Oczyszczone mięso kroimy w paseczki i obsypujemy słodka i ostrą papryką oraz odrobiną mąki.

Podsmażamy razem z pokrojoną cebulą i czosnkiem na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka.

Pieczarki

Zupa gulaszowa
Wybieramy młode, dość małe i białe pieczarki.

Pieczarki dokładnie oczyszczamy i myjemy. Kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do mięsa.

Warzywa

Zupa gulaszowa
Możemy też użyć papryki w różnych kolorach.

Paprykę i ogórki kiszone kroimy w dość małe paseczki. Dodajemy do mięsa i pieczarek.

Gotowanie

Zupa gulaszowa
Wszystkie składniki gotujemy razem do miękkości.

Wszystkie składniki zalewamy wodą i przecierem pomidorowym. Dodajemy listek laurowy i ziele angielskie. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości.