Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa po mojemu
Mięso myję a następnie kroję w drobną kostkę. Panieruje w mące.
Na patelni rozgrzewamy olej, przekładam mięso, smażę ze wszystkich stron kilka chwil tak by pory się pozamykały. Doprawiam solą,pieprzem i papryką.
Całość przekładam do dużego garnka. Na patelnię wylewam trochę zimnej wody a następnie całość przelewam do garnka z mięsem. Dolewam pozostała ilość wody. Dodaję warzywa i pozostałe przyprawy.
Gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Podaję z pieczywem.
Na patelni rozgrzewamy olej, przekładam mięso, smażę ze wszystkich stron kilka chwil tak by pory się pozamykały. Doprawiam solą,pieprzem i papryką.
Całość przekładam do dużego garnka. Na patelnię wylewam trochę zimnej wody a następnie całość przelewam do garnka z mięsem. Dolewam pozostała ilość wody. Dodaję warzywa i pozostałe przyprawy.
Gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Podaję z pieczywem.