Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo pożywna, treściwa i rozgrzewająca zupa gulaszowa z mięsem jest idealna na chłodne, jesienne dni.

Zupa gulaszowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Mięso umyte, pokrojone w sporą kostkę obsmażamy w garnku np. na smalcu.

Dorzucamy do podsmażenia pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.w plastrach.

Następnie zalewamy gorącą wodą, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, a także ziemniaki i paprykę pokrojone w drobną kostkę, groszek. Gotujemy do miękkości składników.

Dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz, paprykę ostrą w proszku i odrobinę cukru.

Gotujemy jeszcze jakieś 15-20 minut.
Zupa gulaszowa
Gotujemy do miękkości składników. Dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz, paprykę ostrą w proszku i odrobinę cukru. Gotujemy jeszcze jakieś 15-20 minut.