Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa
Mięso umyte, pokrojone w sporą kostkę obsmażamy w garnku np. na smalcu.
Dorzucamy do podsmażenia pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.w plastrach.
Następnie zalewamy gorącą wodą, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, a także ziemniaki i paprykę pokrojone w drobną kostkę, groszek. Gotujemy do miękkości składników.
Dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz, paprykę ostrą w proszku i odrobinę cukru.
Gotujemy jeszcze jakieś 15-20 minut.
Dorzucamy do podsmażenia pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.w plastrach.
Następnie zalewamy gorącą wodą, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, a także ziemniaki i paprykę pokrojone w drobną kostkę, groszek. Gotujemy do miękkości składników.
Dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz, paprykę ostrą w proszku i odrobinę cukru.
Gotujemy jeszcze jakieś 15-20 minut.