Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z batatamiEtap 1

Mięso wołowe pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Etap 2

Następnie dodać posiekana cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. dusić pod przykryciem.
Etap 3

Po 5 minutach dodać mąkę orkiszową, zamieszać i dolać 0,5 l wody i dusić aż mięso będzie miękkie.
Etap 4

Następnie dodać wszystkie warzywa pokrojone w kostkę, dolać tyle wody aby powstała zupa niezbyt gęsta, wsypać 1 łyżkę soli i gotować ok. 15-20 minut, aż warzywa zmiękną. Po tym czasie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać.
Etap 5

Doprawić na koniec kminkiem, pieprzem, papryką i ewentualnie solą, posypać koperkiem.
SylaUla
upieczmy.pl/
renatka1