Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z batatamiEtap 1
Mięso wołowe pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Etap 2
Następnie dodać posiekana cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. dusić pod przykryciem.
Etap 3
Po 5 minutach dodać mąkę orkiszową, zamieszać i dolać 0,5 l wody i dusić aż mięso będzie miękkie.
Etap 4
Następnie dodać wszystkie warzywa pokrojone w kostkę, dolać tyle wody aby powstała zupa niezbyt gęsta, wsypać 1 łyżkę soli i gotować ok. 15-20 minut, aż warzywa zmiękną. Po tym czasie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać.
Etap 5
Doprawić na koniec kminkiem, pieprzem, papryką i ewentualnie solą, posypać koperkiem.
SylaUla
upieczmy.pl/
renatka1