Sposób przygotowania:
Domowa tortillaprzygotowanie mięsa:
Mięso drobiowe myjemy i osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawami do smaku. Dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanej patelni z oliwą smażymy mięso do miękkości mieszając od czasu do czasu.
Przygotowanie warzyw:
Umytą i osuszoną kapustę pekińską szatkujemy.
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w pół plasterki.
Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne- kroimy w paseczki. Czerwoną cebulą obieramy i drobno kroimy. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę.
Przygotowanie sosu czosnkowego:
Czosnek obieramy i przciskamy przez praskę. Następnie mieszamy z solą , jogurtem naturalnym i majonezem.
Etap końcowy:
Na każdy podgrzany wg przepisu na opakowaniu kawałek ciasta nakładamy po porcji warzyw. Polewamy sosem czosnkowym i keczup. Zwijamy w rulon.