Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa wg gosiek i edzia
Mięso pokrój w paseczki i usmaż razem z cebulką i czosnkiem na patelni. Dosyp przyprawę do leczo lub gulaszu. Ugotuj bulion z warzyw i papryki. dodaj podsmażone mięso z cebulką i czosnkiem. Następnie dodaj pomidory z puszki. Przypraw majerankiem, solą i pieprzem. Gotuj ok. 30 min.
Babciagramolka
-mięso gulaszowe jakie ? wołowe, wieprzowe, z indyka , drobiowe - przecież w sprzedaży jest kilka gatunków miesa gulaszowego .A juz najlepiej było by okreslić , ze np. mięso z łopatki czy innego kawałka miesa pokroić na gulasz .
-gulasz gotowany przez 30 minut ? Przecież nawet cebula się nie rozgotuje przez ten cza nie mówiąc już o miesie .Zupa gulaszowa gotuje się bardzo długo na małym gazie -na pewno nie 30 minut . Przepraszam ale to jest podsmażone mięso w sosie z Fixu
gosiek i edzia
Ja używam karkówki i zwróć uwagę że najpierw mięso obsmażam na patelni i ono już nie potrzebuje długiego gotowania.
Pozdrawiam
Babciagramolka
Ale nawet podsmażona karkówka gotowana 30 minut nie da zupy gulaszowej .Będzie miękka - da się zjeść ale to tak jak rosół gotowany 45 minut . Spróbuj raz podusić gulasz minimum 1,5 godziny a zobaczysz różnicę .
gosiek i edzia
Ale to nie jest gulasz tylko zupa. Każdy robi jak woli.
gosiek i edzia
gosiek i edzia
Tylko to nie ma być gulasz tylko właśnie zupa!
Babciagramolka