anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa gulaszowa wołowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, zdrowa i sycąca zupa gulaszowa najlepsza jest podawana z chlebem. Wołowinę należy kupować z pewnych źródeł.

Zupa gulaszowa wołowa

Składniki:

Zupa gulaszowa wołowa

 

  • Mięso wołowe1 kg
  • Cebula1 szt
  • Ziele angielskie2 szt
  • Liść laurowy 2 szt
  • Ogórek kiszony 3 szt
  • Delikat do mięs 1 łyżka
  • Woda 1 l.
  • Smalec 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa wołowa
Mięso umyć osuszyć i pokroić w dość duża kostkę. Do naczynia dać smalec i dodać mięso dodać pokrojoną cebulę i delikat. Podsmażyć na smalcu i podlać wodą dodać ziele angielskie i listki laurowe. Gotować aż do miękkości mięsa około 1 godziny. Pod koniec dodać pokrojone ogórki i zagotować. Można podawać z chlebem.