Sposób przygotowania:
Gulaszowa wołowa
Pokrojone w kostkę oba rodzaje cebuli i paprykę w paskach przesmażamy na maśle, po 3-4 minutach dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do garnka. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju, lekko solimy i dodajemy do warzyw razem z wywarem, zagotowujemy. Dodajemy pokrojone w dosyć dużą kostkę ziemniaki oraz marchewkowe kwiatki (na cełej długości marchewki wycinamy rowki nożem do dekoracji warzyw i kroimy ją następnie na talarki) i dalej gotujemy. Gdy marchew i ziemniaki będą już miękkie dodajemy połowę pokrojonej w talarki białej części pora i gotujemy jeszcze chwilę razem. Doprawiamy do smaku ostrą jarzynką (ja użyłam ku..a meksykańskiego) i pieprzem.
Krakowianka