Sposób przygotowania:
Zupa Gulaszowa (Austria)
1.Wołowinę i ziemniaki pokroić w 1,5 cm kostkę. Kminek posiekać nożem. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. 2.Na gorącym oleju - 1 łyżka - na średnim ogniu smażyć wołowinę aż będzie chrupiąca. Wyjąć i osuszyć ręcznikiem papierowym. 3.Przykręcić ogień. Dodać kolejną łyżkę oleju i pieczemy kminek ok. 1 min. Dodajemy cebulę i przykręcamy ogień. Delikatnie pieczemy cebulę, aż do żółtawego koloru. 4.Dodać obsmażoną wołowinę i piec kolejne 2 min. Powoli dodać ocet, wywar wołowy, ziemniaki i przecier pomidorowy. Dodać słodką paprykę i dobrze wymieszać. 5.Doprawić majerankiem, tymiankiem, ostrą papryką, liściem laurowym i szczyptą pieprzu. Gotować na wolnym ogniu przez 30 min. Przypraw nie żałować!!!