VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Zupa gulaszowo-warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Syta, pożywna i aromatyczna zupa. Czuć podsmażoną cebulkę i bukiet warzyw. Można powiedzieć, że jest to pomidorowa w bogatszej wersji.

Zupa gulaszowo-warzywna

Składniki:

Zupa gulaszowo-warzywna

 

  • 600 g mięsa gulaszowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 450 g mieszanki warzywnej 9-składnikowej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 litry wody
  • 2 kostki rosołowe
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowo-warzywna
Mięso kroimy na mniejsze kawałeczki. Przyprawiamy czerwoną papryką i obtaczamy w mące.

Cebulę kroimy w piórka. Szklimy w większym garnku z odrobiną oleju. Dokładamy mięso i razem wszystko podsmażamy. Całość zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe.

Marchewki obieramy i kroimy w pół plasterki. Do zupy dodajemy marchewkę oraz mieszankę warzywną. Zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy solą i pieprzem.

Zupę podajemy z ugotowanym w osobnym garnku ryżem.