wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa gulaszowo-pomidorowa z woka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pikantna, syta, rozgrzewająca zupka!!!

Zupa gulaszowo-pomidorowa z woka

Składniki:

Zupa gulaszowo-pomidorowa z woka

 

  • 0,5 kg karkówki
  • 6 pomidorów
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 10 dużych pieczarek
  • 1/4 papryczki pepperoni
  • 0,5 szklanki makaronu koraliki
  • sól, pieprz
  • przyprawa griil klasyczny
  • sos sojowy
  • papryka słodkai ostra w proszku
  • oliwa z oliwek
  • kucharek smak wiosny
  • pietruszka zielona

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowo-pomidorowa z woka
Mięso pokroić w kostkę przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, przyprawą do grilla, sosem sojowym, odstawić do lodówki na godzinę.



Obrać pomidory ze skóry i miąższu, pokroić w kostkę.
Fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawłki, pieczarki w plastry, peperonii w krążki.



W woku rozgrzać 3 łyżki oliwy, podsmażyć mięso, przyprawić papryką ostrą i słodką, dodać pepperonii, smażyć na mocnym ogniu ok 8-10 minut. Wyjąć całość do miseczki - tłuszcz zostawić w woku, zalać 500 ml wody i odlać.



Na osuszony wok wlać łyżkę oliwy, usmażyć pieczarki z odrobiną soli, gotowe dodać do mięsa.



Fasolkę szparagową ugotować w woku z 500ml wody z dodatkiem kucharka. Jak zacznie być miękka dodać makaron i gotować miękkości makaronu Wywar odlać do poprzedniego mięsnego, a do fasolki i makaronu dodać pomidory, mięso, pieczarki, smażyć jeszcze 5 minut, zostatecznie zalać bulionem z mięsa i fasolki, zagotować, przyprawić.



Podawać z posiekaną pietruszką.