Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowo-pomidorowa z woka
Mięso pokroić w kostkę przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, przyprawą do grilla, sosem sojowym, odstawić do lodówki na godzinę.
Obrać pomidory ze skóry i miąższu, pokroić w kostkę.
Fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawłki, pieczarki w plastry, peperonii w krążki.
W woku rozgrzać 3 łyżki oliwy, podsmażyć mięso, przyprawić papryką ostrą i słodką, dodać pepperonii, smażyć na mocnym ogniu ok 8-10 minut. Wyjąć całość do miseczki - tłuszcz zostawić w woku, zalać 500 ml wody i odlać.
Na osuszony wok wlać łyżkę oliwy, usmażyć pieczarki z odrobiną soli, gotowe dodać do mięsa.
Fasolkę szparagową ugotować w woku z 500ml wody z dodatkiem kucharka. Jak zacznie być miękka dodać makaron i gotować miękkości makaronu Wywar odlać do poprzedniego mięsnego, a do fasolki i makaronu dodać pomidory, mięso, pieczarki, smażyć jeszcze 5 minut, zostatecznie zalać bulionem z mięsa i fasolki, zagotować, przyprawić.
Podawać z posiekaną pietruszką.
Obrać pomidory ze skóry i miąższu, pokroić w kostkę.
Fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawłki, pieczarki w plastry, peperonii w krążki.
W woku rozgrzać 3 łyżki oliwy, podsmażyć mięso, przyprawić papryką ostrą i słodką, dodać pepperonii, smażyć na mocnym ogniu ok 8-10 minut. Wyjąć całość do miseczki - tłuszcz zostawić w woku, zalać 500 ml wody i odlać.
Na osuszony wok wlać łyżkę oliwy, usmażyć pieczarki z odrobiną soli, gotowe dodać do mięsa.
Fasolkę szparagową ugotować w woku z 500ml wody z dodatkiem kucharka. Jak zacznie być miękka dodać makaron i gotować miękkości makaronu Wywar odlać do poprzedniego mięsnego, a do fasolki i makaronu dodać pomidory, mięso, pieczarki, smażyć jeszcze 5 minut, zostatecznie zalać bulionem z mięsa i fasolki, zagotować, przyprawić.
Podawać z posiekaną pietruszką.